Taxatie in Lelystad, Dronten, Swifterbant, Biddinghuizen en deel Almere

Voor een gevalideerd rapport geldt een maximale afstand van 20km hemelsbreed rondom het kantooradres in Lelystad. U bent dan verzekerd van een taxateur met optimale kennis van de lokale markt. Dit zijn tevens de richtlijnen van het NWWI. Dit betekent dat AB TAXATIE uw taxateur is voor alle woningen in Lelystad, Dronten, Swifterbant, Biddinghuizen en een gedeelte van Almere.

Werkgebied AB TAXATIE

Zekerheid bij nieuwe hypotheek

Het doel van de taxatie is om een onafhankelijk inzicht te krijgen in de waarde van het object. Voor de hypotheekverstrekker is dit een zekerheidsstelling bij het verstrekken van een nieuwe hypotheek.

Redenen voor het aanvragen van een taxatie

Een taxatie van een woning kan om verschillende redenen nodig zijn. De meest voorkomende reden is een taxatie voor de hypotheek. Wanneer u een huis koopt is er meestal ook een hypotheek nodig. De bank wil, naast de vaste gegevens zoals inkomen en type arbeidscontract, weten of het huis wat gekocht is ook een goede investering is. Daarom verplicht de bank een taxatie van de woning. In het taxatierapport wordt de marktwaarde van de woning vermeld. Zo weet de bank of het risico van de hypotheek acceptabel is.

Overige redenen voor een taxatie zijn

  • Omzetten van de huidige hypotheek
  • Verbouwing / 2e hypotheek
  • Aanslag successierechten (bij overlijden)
  • Boedelscheiding (scheiding)

Validatie door NWWI (Nederlands Woning waarde Instituut)

Tegenwoordig stellen banken eisen aan taxaties. Om fraude te voorkomen, wordt meestal om een gevalideerd rapport gevraagd.
Het taxatierapport van AB TAXATIE wordt gevalideerd door het NWWI en wordt geaccepteerd door de NHG en alle geldverstrekkers.